Chocolade cake

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 06-09-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram cacao
  • 25 gram suiker
  • 3 a 4 eetlepels suiker
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 snuf zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Vet een vorm in met boter. Meng de cacao en suiker in een kommetje. Roer de melk erdoor. Goed roeren zodat er een gladde, vrij dunne pasta ontstaat. Smelt in een kom de boter en klop de suiker erdoor. Klop 1 voor 1 de eieren door het mengsel. Goed kloppen. Roer het zout en bakmeel in gedeeltes door het beslag tot er een egaal beslag ontstaat. Roer het chocolade mengsel door het beslag. Eventueel verdunnen met melk, het beslag moet in linten van de lepel lopen. Giet het mengsel in een vorm (of cups). Bak de cake tenminste een half uur, of tot de cake goudkleurig is en een satehprikker er droog uitkomt. Doe de ovendeur langzaam open zodat de cake niet inzakt. Laat de cake een kwartier in de varm afkoelen. Stort de cake op een rosster en laat verder afkoelen.

Bronvermelding