Menu
Frikandel Pan
Ingrediënten
- 1 kg Rundergehakt (slager) ivm vet
- 1 ui
- 1 5 knoflookteentjes
- 3 plakjes brood
- 200ml melk
- laos
- djinten
- sambal badjak
- ketjap
- aromat
- zout
- peper
- knoflookpoeder
Bereiden
Kneed in een kommetje met wat melk de 3 sneetjes witbrood in kleine stukjes en voeg dit bij het rundergehakt. Snipper vervolgens een ui en voeg dit samen met 5 gesneden of geperste knoflookteentjes, aromat en wat zout en peper bij het gehakt. Meng het geheel en schep dit over in de met olie ingevette ovenschaal.Maak met je vingens enkele gaatjes in het gehakt.
Plaats het ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.
Meng ondertussen in een kommetje de voglende dingen:
- Klein glaasje ketjap
- Half kopje water
-Anderhalve theelepel sambal
- Knoflookpoeder
- Aromat
- Peper
- Djinten ( echt een heel klein beetje, overheerst snel!)
- Laos
Nadat het 30 minuten in de oven heeft gestaan het kommetje met het mengsel er overheen gieten en nogmaals 15 minuten op 200 graden in de oven.
HET LEKKERST IS DIT GERECHT ALS JE HET DE DAG VAN TE VOREN MAAKT!
Hierbij kun je rijst, satesaus en bijvoorbeeld sambal goreng boontjes serveren.
Materialen
ovenschaal, olie