Menu
Cioppino (Italiaanse visstoofschotel)
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 kleine knolvenkel
- 0,5 zakje verse Italiaanse kruidenmix
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik gepelde tomaten (à 400 gr)
- 1 laurierblad
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1,5 dl droge witte wijn
- 0,5 pot visfond (pot 400 ml)
- beetje peper en zout
- 200 gr kabeljauwfilet
- 250 gr fruits de mer
- 250 gr cocktailgarnalen
- 1/2 zakje verse bieslook
Bereiden
Voorbereiden:
UI pellen en snipperen. Groenten wassen en schoonmaken. Prei en bosui in ringetjes snijden, bleekselderij in reepjes, paprika en knolvenkel in stukjes snijden. Venkelgroen apart houden. Blaadjes van rozemarijn en tijm rissen. Samen met andere kruiden fijnhakken. In grote pan olie verhitten. Ui en groenten toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Groenten ca. 10 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: tomaten, kruidenmix, laurierblad, tomatenpuree, wijn, visfond, zout en peper. Goed door elkaar roeren en ca. 20 minuten onafgedekt zacht laten stoven. Intussen kabeljauw in blokjes snijden.
Bereiden:
Tomaten-groentenmengsel zonodig weer verwarmen. Kabeljauw toevoegen en ca. 3 min. zachtjes laten meestoven. Fruits de mer en cocktailgarnalen toevoegen. Voorzichtig doorroeren en nog ca. 1 minuut op halfhoog vuur koken. Van vuur af bestrooien met bieslook en venkelgroen. Serveren met in oven gebakken aardappels.