Pommes gratin Dauphinois

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Wachten: 40 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 08-09-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 dl slagroom
  • 750 gram aardappelschijfjes
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout
  • 1/2 tl tijm
  • boter om in te vetten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr geraspte Emmentaler

Bereiden

Oven voorverwarmen (225*-250*) Schaal(tjes) invetten met boter. Meng in grote kom aardappelschijfjes met peper en zout en kruiden. Leg aardappelschijfjes dakpangewijs in schaal(tjes). Pel knoflook en pers uit boven schaal(tjes). Bestrooi met Emmentaler, en voeg slagroom toe. Schaal in voorverwarmde oven (225*-250*) schuiven en in 30-40 minuten bruin bakken.

Materialen

oven en ovenschaal(tjes)

Bronvermelding