Spaanse vis uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Spaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram zeebaars of andere stevinge witvis
  • 3 grote aardappelen
  • 2 vleestomaten
  • 2 uien
  • 1 grote rode paprika
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl rode wijn
  • 4 draadjes safraan
  • zeezout
  • oregano
  • tijm
  • olijfolie

Bereiden

Aardappels schillen en in vrij grote stukken snijden, 15 minuten koken. De uien in parten en de paprika in stukken snijden. Deze enkele minuten al omscheppend in de olijfolie bakken. In een pannetje de knoflook in een beetje olijfolie fruiten, de wijn , gezeefde tomaten en saffraan toevoegen, even laten koken. De visfilet in een met olijfolie ingevette ovenschaal leggen en er wat zeezout over strooien. De saus erover schenken en de aardappels en groenten erin leggen. De groene kruiden erover strooien. De ovenschoten ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden plaatsen. Eventueel de laatste minuten de gril erbij aanzetten, wel opletten dat de groente niet te zwart blakert.

Bronvermelding