Bavarois van witte chocolade met pure chocoladesaus

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 11-09-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 250 mililiter slagroom
  • 75 gram suiker
  • 200 mililiter blanke vla, op kamer temperatuur
  • 2 eetlepels sinaasappel likeur, Grand Marnier, Cointreau
  • 2 peren, geschild
  • 250 mililiter zoete, witte wijn
  • 50 gram extra dark chocolade, in stukjes , 70 % cacao

Bereiden

Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Laat de witte chocolade met 50 ml slagroom op heel zacht vuur al roerende smelten. Klop de 150 milliliter slagroom stijf met 50 g suiker. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in 2 eetlepels heet water. Roer eerst de likeur en daarna de gesmolten chocolade en gelatine door de vla en spatel ook de room erdoor. Schep dit mengsel in een met water omgespoelde vorm (750 ml) en laat de bavarois in de koelkast in 2 uur opstijven. Snijd de peren elk in 10 partjes en stoof ze in de wijn met 25 g suiker in 10 minuten zachtjes gaar. Laat de peren uitlekken en kook het vocht in tot een siroop. Smelt de pure chocolade met 50 ml slagroom tot een gladde saus en laat deze afkoelen tot lauw. Stort de bavarois op een platte schaal. Leg de peer eromheen en druppel de siroop erover. Schep wat chocoladesaus op de bavarois en geef de rest in een schaaltje erbij.

Materialen

Een puddingvorm van 750 mililiter.

Bronvermelding