Asperges met korianderpesto

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • asperges,geschild
  • koriander,vers
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • zeezout
  • serranoham
  • rucola
  • cherrytomaatjes
  • gekookte eieren,gehalveerd

Bereiden

maal de koriander met licht geroosterde pijnboompitten,parmezaanse kaas,olijfolie en wat zeezout in de blender of vijzel het fijn.Bak de serranoham uit in wat olijfolie.Bestrooi de cherrytomaatjes met een beetje zout en grill ze kort in een grillpan.Breng water aan de kook,voeg de asperges toe en kook ze gaar.Bak intussen op hoog vuur kort de rucola knapperig.Laat de asperges uitlekken en schep twee á drie eetlepels kookvocht bij de korianderpesto.Leg op ieder voorverwarmd bord wat rucola,daarop de asperges,de serranoham en een half zachtgekookt ei.Druppel de korianderpesto eromheen en garneer met de gegrilde cherrytomaatjes.

Bronvermelding