Kalsreepjes met sinaasappel-mosterdsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • zout
  • 2 worteltjes
  • 2 uien
  • 240 gram kalfslapje
  • 1 koffielepel plantaardige olie
  • peper
  • 200 ml kalfsfond
  • 1 sinaasappel
  • 3 eetlepels Dijonmosterd

Bereiden

Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water.Giet ze af en laat ze goed uitlekken.Snijd de wortelen in reepjes,blancheer ze 2 minuten,giet ze af en laat ze goed uitlekken.Hak de uien fijn.Snijd het kalfsvlees in smalle reepjes.Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de vleesreepjes en de uien.Kruid met zout en peper.Giet de kalfsfond erbij en laat alles in een afgesloten pan 20 minuten garen.Roer het sinaasappelsap,de rasp en de mosterd door de fond.Voeg de peultjes en de worteltjes toe en breng op smaak met peper en zout.Laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.

Bronvermelding