Zalm en couscous van James (Devine)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 230 gram couscous
  • 400 gram zalmfilet (graatloos met vel)
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1 kleine courgette (in strookjes gesneden)
  • handje aspergepuntjes
  • 1 rode chillipeper (zonder zaadjes)
  • bakje cherrytomaatjes (grof gehakt)
  • sap van halve citroen
  • 1 bosje verse koriander (grof gehakt)
  • 1 crème fraîche

Bereiden

Doe de couscous in een kom en giet er zoveel water bij dat alle korrels onderstaan (zie verpakking couscous). Laat de couscous 3 minuten zo staan om de korrels de tijd te geven het water op te nemen. Snijd de zalm in de breedte in vingerdikke repen, besprekel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en leg er wanneer hij goed heet is, de stukjes zalm op de zijkant in. Strooi de courgette, aspergepuntjes enchilipeper erover, laat het zaakje 2 minuten bakken en keer de zalm halverwege om. Roer de tomaten, het citroensap, 4 eetlepels olijfolie en de koriander door de couscous en breng die op smaak met zout en peper. Schep de reepjes zalm op een bord en doe de couscous bij de groenten in de koekenpan. Meng alles goed, leg de stukjes zalm erbovenop. leg het deksel op de pan en zet hem nog een minuut terug op hoog vuur. Schuif nu alles op je bord en schep er tot slot een flinke lepel crème fraîche op. Snel en lekker! Jamie maakt dit recept -naar eigen zeggen- in een recordtijd van 5 minuten en 48 seconden.

Materialen

Koekenpan met antiaanbaklaag

Bronvermelding