Kruidige ovenschotel met andijvie en gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-01-2005 | 20 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 1 theelepel tijm
  • 750 gram gesneden andijvie
  • 1 dl slagroom
  • 1 zakje geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel boter
  • peper

Bereiden

Bak het gehakt rul en voeg de knoflook, gezeefde tomaten en tijm toe. Bak het mengel totdat een deel van het vocht verdampt is. Neem een aparte pan en roerbak de andijvie in 5-8 minuten in de boter totdat deze geslonken is. Voeg de slagroom toe en verwarm nog enkele minuten door. Peper. Schep het gehaktmengel in een ovenschaal, schep daarop de andijvie en eindig met de aardappelpuree. Strooi de kaas erover en bak het gerecht nog 20 minuten in de oven, 180 graden, totdat de kaas mooi gegratineerd is.

Bronvermelding