Gevulde puntpaprika's met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 12 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 rode puntpaprika's
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 250 gr rundergehakt (of lams)
  • 75 gr baconreepjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 vleestomaat, ontveld, blokjes
  • 75 gram gele rozijnen
  • 50 gram grof gehakte pistachenootjes
  • 2 takjes peterselie, fijngesneden
  • 2 takjes verse munt, fijngesneden
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 30 gram geraspte oude (schapen)kaas
  • olijfolie

Bereiden

Halveer de paprika's overlangs zodat elke helft ook een stuk steel heeft. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Kook ze 5 min in ruim kokend water en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Fruit de sjalotjes in de olie, voeg de gehakt, bacon en tomatenpuree toe en roerbak 3 min. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer er de knoflook en 1 el water door en stoof het gehakt 10 min zachtjes. Roer de tomaatblokjes, rozijnen, pistachenootjes, peterselie, munt en crème fraîche erdoor. Verdeel het gehaktmengsel over de paprika's en strooi de kaas er dun over. Bak de paprika's ongeveer 12 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Bronvermelding