Parijse sla met spekjes

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zak gemengde friseesla
  • 1 rode uit gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 bakje magere spekblokjes (half pakje AH)
  • olijfolie extra vierge
  • azijn, rode wijn of balsamico
  • tijm
  • majoraan
  • bieslook
  • peterselie
  • verse zwarte peper gemalen

Bereiden

De sla in een kom doen en hier de gesnipperde ui en knoflook aan toevoegen. Flinke scheut olijfolie en een scheutje azijn toevoegen. Naar smaak de kruiden toevoegen en alles mengen. De spekjes in de olijfolie uitbakken totdat ze bruin en knapperig zijn. Even op keukenrol uit laten lekken en als ze lauw zijn door de sla mengen.

Bronvermelding