Rundvlees onder een hoedje

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2004 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Dikke rib
  • 1 dl Olijfolie
  • 0,5 theelepel Kummel
  • 1 theelepel Madras Kerry
  • 0,5 theelepel Tijm
  • 1,5 eetlepel Turkse vleeskuiden
  • 200 gram Champignons
  • 1 kleine Rode paprika
  • 1 Ui
  • 3 tenen Knoflook (uitgeperst, naar behoefte)
  • 1 dl Sherry (MD)
  • 1 theelepel Gemalen peper
  • 6 plakken Bladerdeeg (afh.gr.ovensch.)
  • 3 eetlepel Oude geraspte kaas

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm.Doe de olie in een braadpan en laat goed heet worden zodat ze gaat walmen. Voeg het vlees toe en braad het aan tot ze lichtbruin van kleur is. Snijd de ui klein, de paprika in reepjes,en de champignons in schijfjes. Voeg alle ingrediënten toe en laat zolang sudderen op een laag vuur totdat het vlees gaar is. (wel wat water erbij maar dat moet verdampt zijn voor je het in de schaal doet ) Doe het vlees over in een vuurvaste schaal. Leg de plakjes bladerdeeg een stukje over elkaar heen zodat je een stuk krijgt. Rol ze uit,en bestrooi ze met de kaas. Leg het stuk bladerdeeg over de ovenschaal (rand) en druk ze goed aan.Zet de oven op 200 graden en laat de schotel een bruin korstje krijgen. Het gerecht is uitstekend te serveren met rijst en een lekkere frisse griekse salade

Materialen

Ovenschotel

Bronvermelding