'Sate Gehaktballetjes' Mijn eigen recept, hoe ik ze maak Met Mijn Eigen Heerlijke Satésaus

Anders, Hapje, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • ook heerlijk als borrelhapje.

Bereiden

500 gr rundergehakt 2 eetl ketjap manis 2 eetl pindakaas 2 thl sambal oelek 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd 1 zakje gedroogde nasikruiden 1 ui fijn gesnipperd 2 kleine eitjes sate saus uit een pakje of eigen gemaakt. - (zonnebloem) olie Meng alle ingredienten (behalve de olie) door het gehakt, laat daarna afgedekt ca een half uurtje in de koelkast op smaak komen. Draai er daarna kleine balletjes van met vochtige handen (is het gehakt te nat strooi er dan wat paneermeel over) dan draait het makkelijker. Bak in hete olie in evt de braadpan goed bruin. Laat even uit lekken op keukenpapier. -------- Mijn perfecte Satésaus. 1 pot pindakaas (goedkope) 1 kl.blikje tomatenpuree 6/7 eetl. ketjap manis 1 dessertlepel sambal oelek 1 eetl donkerbruine. suiker 1 eetl gember saus 3x pot water (als de pindakaas eruit is) Bereiden Pindakaas en tomatenpuree met het water los roeren,dan sambal,ketjap, bruine suiker en als laatste gember saus, eerst even proeven, eventueel nog wat gember saus of suiker toevoegen. Smaken verschillen.Kan ook nog wat pittiger door wat meer sambal te gebruiken. Is de saus te dun, dan met wat maizena (los geroerd met iets water) verdikken. Evt een teentje knoflook naar smaak, ik zelf gebruik het er niet in. Ik maak altijd een hele pot pindakaas, is 1 1/2 - 2 liter bereid, de rest gaat in porties in de vriezer. Prik evt de balletjes aan een sate prikker of als borrelhapje aan een cocktailprikkertje, Serveer in de satésaus of geef de saus er apart bij.

Bronvermelding