Romanov aardbeien

Anders, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 09-05-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bakjes aardbeien
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eetlepels grand marnier
  • 3 sinaasappelen
  • 1 beetje vanillesuiker
  • 1 liter vanilleijs
  • 1 `beetje amandelschaafsel

Bereiden

aardbeien wassen, schoonmaken, laten uitlekken sap en een paar schilletjes van de sinaasappelen, de grand marnier, de suiker in een kom doen en goed door elkaar roeren. dit over de aarbeien gieten en 2 uur in de koelkast zetten. 2 tot 3 keer omroeren. slagroom stijfkloppen met de vanillesuiker. ijs in een glas doen, aardbeien met sap erover, versieren met een beetje slagroom en wat amandelschaafsel.

Materialen

kom, garde

Bronvermelding