Tiramisù

Anders, Nagerecht, 12 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 270 minuten,

Laatst aangepast: 09-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 à 2 theelepels cacao
  • 3 koppen sterke koffie
  • 1 flinke scheut amaretto
  • 2 pakken boudoirs (savoiardi)
  • 3 el suiker
  • 3 eigelen
  • 3 eiwitten
  • 500 gram mascarponekaas

Bereiden

Eigeel mengen met suiker totdat het mengsel goed schuimig is. Daar de kaas bij doen en met een spatel mengen. Eiwitten zo stijf mogelijk kloppen en op het laatste moment voorzichtig door het eigeel met suiker scheppen. Het mengsel moet zo luchtig mogelijk zijn. Boudoirs (bij voorkeur Italiaanse lange vingers “savoiardi”) even onderdompelen in koffie gemengd met likeur). In een schaal een laag koekjes leggen die gedoopt zijn in de koffie met Amaretto en dan een laag kaasmengsel, dit proces herhalen tot alles op is. Zet de tiramisù daarna 4 uur in de koelkast. Vlak voor het opdienen bestrooien met cacaopoeder.

Bronvermelding