Menu
Broccolipuree
Ingrediënten
- 1 broccoli (stronk of roosjes in een zak)
- 1 zakje aardappelpureepoeder (NIET à la minute)
- 300 ml melk
- 2 el roomkaas
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl knoflookpoeder
- zout en peper
Bereiden
* Maak de stronk broccoli schoon (blaadjes eraf en dergelijke) en snij hem in grove kwarten.
* Kook de broccoli in ruim water. Ongeveer 10 minuten, of in elk geval tot de broccoli helmaal gaar en zacht is.
* Giet de broccoli af en vang het vocht op. Doe de broccoli in een apparte kom.
* Voeg 400 ml kookvocht bij 200 ml melk in een pan en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe.
* Pureer de broccoli met de staafmixer. Voeg de roomkaas en 100 ml melk toe om het smeuig te maken.
* Haal , als het melkmengsel kookt, de pan van het vuur en voeg he aardappelpureepoeder toe. Goed mengen, totdat alle poeder is opgenomen. Voeg nu de broccolipuree en de kruiden toe. Goed roeren en klaar is je broccolipuree!
Materialen
staafmixer