Menu
Amuse van mediterrane tonijnmousse
Ingrediënten
- 250 gr. tonijn op water (uitgelekt)
- 150 gr. marscapone
- 8 stk zongedr.tomaatjes
- 100 gr. groene olijven zonder pit
- 2 kleine sjalotjes
- 1 piepklein scheutje sherry
- 1/4 bosje bieslook
- 1 beetje zout en peper
- 1 shiso purper
- 6 sneetjes casinobrood
Bereiden
steek uit ieder sneetje casinobrood 3 rondjes
besmeer dun met gesmolten boter
bak ze krokant in een voorverwarmde oven van 175 graden
meng de tonij met de mascarpone tot een gladde mousse (met staafmixer of keukmachine)
snijd de olijven in kleine partjes
snijd de zongedroogde tomaatjes fijn
breng de mousse op smaak met peper en zout en meng er de tomaatjes en olijven door.
doe de mousse in een spuitzak met gladde mond en spuit een glad bolletje op ieder toastje
leg ze op een klein bordje en garneer rondom met ragfijn gesneden sjalotringetjes en shiso purper
leg boven 2 takjes bieslook