Amuse van mediterrane tonijnmousse

Anders, Hapje, 12 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-07-2007 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. tonijn op water (uitgelekt)
  • 150 gr. marscapone
  • 8 stk zongedr.tomaatjes
  • 100 gr. groene olijven zonder pit
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 piepklein scheutje sherry
  • 1/4 bosje bieslook
  • 1 beetje zout en peper
  • 1 shiso purper
  • 6 sneetjes casinobrood

Bereiden

steek uit ieder sneetje casinobrood 3 rondjes besmeer dun met gesmolten boter bak ze krokant in een voorverwarmde oven van 175 graden meng de tonij met de mascarpone tot een gladde mousse (met staafmixer of keukmachine) snijd de olijven in kleine partjes snijd de zongedroogde tomaatjes fijn breng de mousse op smaak met peper en zout en meng er de tomaatjes en olijven door. doe de mousse in een spuitzak met gladde mond en spuit een glad bolletje op ieder toastje leg ze op een klein bordje en garneer rondom met ragfijn gesneden sjalotringetjes en shiso purper leg boven 2 takjes bieslook

Bronvermelding