Menu
Zeevruchtenquiche
Ingrediënten
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 5 eieren
- 250 ml creme fraiche
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- zout en versgemalen peper
- 2 el olijfolie
- 3 sjalotten
- 500 gram zeevruchten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210C. Bekleed het bakblik met plakjes bladerdeeg en prik de deegbodem met een vork hier en daar in. Splits 2 eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Klop de 2 dooiers in een kom los met de overige 3 eieren en de creme fraiche. Voeg de peterselie en naar smaak zout, peper en evt. nootmuskaat toe. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot glazig. Bak de zeevruchten 2 min op hoog vuur mee. Schep de zeevruchten op de deegbodem en strijk glad. Zet het bakblik op een rooster in het midden van de oven en schenk het eimengsel erin. Bak de quiche in ca 30 min bruin en gaar; verlaag na 5 min de oventemperatuur naar 180C.
Materialen
Vierkant taartblik, ingevet