Menu
Gehaktbal,een smul gehaktbal
Ingrediënten
- 600 g runder gehakt
- 75 g paneermeel
- 1 st grote fijngehakte ui
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 2 st eieren
- 1 scheut room
- peper en zout
- 150 g boter
- 1 dl tomatensap
- 1 theel citroensap
- 1 1/2 theel bruine suiker
- 1 st laurierblad
Bereiden
Kneed het gehakt, paneermeel, ui, knoflook, eieren,
room, peper en zout flink door elkaar. Heel stevig kneden!
Maak hier mooie ronde ballen van.
Verhit 150 g boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballen bruin. Doe nu de tomatensap, citroensap, bruine suiker en laurierblad bij de reeds ontstane saus. Even roeren en lekker laten sudderen met een gaasje op de vlam gedurende 45 minuten.
Eventueel serveren met een beetje mosterd op de schotel.
Materialen
Gietijzeren braadpan.