'Moederdag-menu', soep, Pasta Scampi en ..., verz. door Felinia

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-03-2020 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • allerlei .....

Bereiden

3 (eenvoudige) recepten voor een Moederdag-menu. Te beginnen met een voorgerecht : Lentesoep - 4 personen : 1 l kippenbouillon 2 stengels (jonge) prei in ringetjes gesneden 1 stengel bleekselderij in stukjes gesneden 1 krop sla fijn gesneden 100 g fijne doperwten 4 sneden wit brood in blokjes gesneden 1 teentje knoflook geperst 3 eierdooiers - Voeg de gesneden groente toe aan de bouillon; breng dit aan de kook en laat dit daarna ± 15 minuten zachtjes doorkoken Smelt boter of verhit olie in een koekenpan; voeg eerst de geperste knoflook toe en bak daarna de broodblokjes bruin Klop de eierdooiers en voeg er 4 eetl hete bouillon aan toe Neem de pan van het vuur; roer het eiermengsel door de soep Serveer de soep met de knoflookcroutons - Pasta Scampi, caloriearm (slechts 305 Kcal per portie), 200 g spaghetti 20-28 scampi's ± 100 g courgette 1 rode paprika 1 (niet te grote) wortel 1 ui 1 blokje groentebouillon 2 teentjes knoflook 4 eetl olijfolie 1 tl gehakte oregano ½ eetl peterselie zout en witte peper - Was de courgette, de wortel en snijd die in dunne schijfjes. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Was de paprika en snijd die in dunne reepjes. Los de bouillon op in een kopje warm water en voeg dit bij ± 2 liter kokend water. Voeg tevens een ½ eetl olijfolie toe en kook de spaghetti al dente. Giet de pasta af. - Verhit de rest van de olie en bak de scampi's in ± 4 minuten. Voeg daarna alle groenten, m.u.v. de courgette, toe en laat dit ± 6 minuten meebakken. Voeg daarna courgette toe en bak het geheel nog 2 minuten op. Kruid het geheel met zout, peper en oregano. Schep de macaroni door de scampi's en groente en serveer direct. (ook voor 4 personen) - Chocolade-verwennerij voor Mama, Chocolade-soufflé, voor 4 porties 80 g (70%) chocolade 50 g roomboter 50 g bloem 3 dl volle melk 3 eieren 50 g kristalsuiker + ½ eetlepel voor de soufflévorm 1 zakje vanillesuiker 1 eetl boter voor de soufflévorm 1 eetl cacaopoeder - Breek de chocolade in stukjes en zet de oven op 190 ºC Smelt de roomboter in een pannetje en roer de bloem door de gesmolten boter Neem de pan even van het vuur, roer de melk erdoor, en breng daarna dit mengsel al roerend voor 2 minuten aan de kook. Neem het pannetje weer van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe - Splits de eieren en klop de eierdooiers door het mengsel Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe Schep de eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel Beboter de soufflévorm en bestrooi de binnenzijde met suiker - Schep het chocolademengsel in de vorm en bak dit gedurende 40 minuten in de oven Haal de soufflé uit de oven en besprenkel royaal met cacaopoeder.

Bronvermelding