Sst... niet verder vertellen - Sst ... staat voor super simpel toetje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 109 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/4 liter slagroom,.

Bereiden

1/4 liter slagroom, 1 pot à 450 gram naturel kwark, 1 potje/blikje bosvruchten (of diepvriesvruchten, deze hoeven niet eerst te ontdooien) De bosvruchten uit laten lekken in een vergiet of zeef. De slagroom stijfkloppen zonder suiker. De kwark in een schaal doen, de uitgelekte bosvruchten en opgeklopte slagroom erdoorheen spatelen. Huishoudfolie over de schaal doen en deze in de koelkast plaatsen tot de sst ¿ geserveerd wordt (minimaal drie uren, de sst ¿ moet door en door koud zijn). Tips: - Varieer met andere vruchten, bijvoorbeeld aardbeien, kersen of abrikozen. - Ook lekker: citroenkwark in plaats van naturel; dan doe ik er geen vruchten in (mag natuurlijk best, als je dat lekker vindt). - Ik maak de sst ¿ meestal gewoon in een grote schaal waaruit elk naar believen opschept, ik maak ook iets meer dan in het recept aangegeven 8) , maar wil je het ¿mooi¿ doen doe de sst ¿ dan vóór het koelen over in glazen of ijscoupes en garneer die vlak voor het serveren met een achtergehouden vrucht of een chocolaatje (afhankelijk van de tijd van het jaar een sinterklaaschocolaatje, een paaseitje of een chocoladeblaadje).

Bronvermelding