Wortelstampot met hachee-gehaktballen

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 11-05-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 400 gram wortel
  • 350 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 zakje hachee-mix
  • 500 ml water
  • 1 klontje boter
  • paneermeel
  • basilicum
  • zout

Bereiden

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze in een pan met ruim water. Rasp de wortel. Kook die kort in een pan water met zout. Voeg 1/3 deel van het zakje hachee-mix en wat paneermeel toe aan het gehakt. Draai daar kleine ballen van, 4 tot 6 stuks. Snij de ui in stukken en fruit ze in de pan met boter. Voeg ook de gehaktballen toe, en bak ze even goed aan zodat de buitenkant van de gehaktballen gaar zijn. Voeg nu het water en de rest van het zakje hacheemix toe, roer even goed en laat dit enige tijd sudderen. Wordt de hachee-jus te dik, voeg dan weer wat water toe. Als de aardappelen en de wortel gaar zijn: afgieten, en met een stamper goed door elkaar stampen. Voeg een klein beetje van de hachee-jus toe om het iets smeuïger te maken. Schep er ook wat basilicum doorheen. Opdienen: Een flinke schep van de stampot op het bord, met daarnaast de gehaktballetjes en de hachee-jus erover verdelen. Eet smakelijk!!

Materialen

rasp, stamper

Bronvermelding