Menu
Toetje: New York vanille-cheesecake met bosbessen
Ingrediënten
- 250 gram Digestive biscuits, verkruimeld
- en...
Bereiden
150 gram ongezouten boter, gesmolten
115 gram suiker
3 el maizena
900 gram volvette roomkaas (Philadelphia) op kamertemperatuur
2 grote eieren
1 ¼ dl slagroom
zaadjes van 1 vanillestokje of 0,5 tl vanille extract
rasp van 1 citroen
Voor garnering:
400 gram bosbessen
3 el suiker
Verwarm oven voor op 180 graden.
Meng biscuits en boter in kom, verdeel over bodem van springvorm en druk iets aan.
Bak bodem in ca 10 min. In midden van oven en laat op rooster afkoelen.
Verhoog temp. Naar 200 graden.
Roer suiker en maizena in kom door elkaar.
Voeg roomkaas toe en roer deze met mixer romig.
Voeg eieren toe en klop goed.
Voeg beetje bij beetje slagroom toe en klop tot mengsel glad is.
Roer dan vanille en citroenrasp erdoor.
Schep mengsel in springvorm en strijk met bovenkant glad.
Bak taart in 40-45 min in midden van oven tot bovenkant bruin is en vulling stevig.
Bedek taart evt. met alufolie wanneer bovenkant te snel bruin wordt.
Laat cheesecake afkoelen en zet hem minimaal 3 uur in koelkast.
Doe intussen bosbessen in pan, bestrooi met suiker en voeg scheut water toe.
Laat op matig vuur zachtjes ca. 10 min. Koken.
Laat afkoelen en serveer bij cheesecake.