Fricandeau stoofschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2004 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 blad laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 1 rode paprika (reepjes)
  • 2 theel. sambal
  • 500 gram fricandeau
  • 1 eetl shoarmakruiden
  • 1 klontje boter
  • 1 zakje jus pikant (Magi)
  • 1 snuf zout

Bereiden

Snijd de fricandeau in plakjes en bak dit om en om aan met een klontje boter. Haal de vlees uit de pan en bewaar ze op een bord en bestrooi met wat zout.. Fruit in de pan de uiringen en de reepjes paprika even aan. Voeg ongeveer 2 dl water toe en temper het vuur. Voeg de laurier en de sambal toe en leg de vlees terug in de pan. Strooi de shoarma kruiden toe en laat dit geheel ca. 45 minuten sudderen. Haal dan de vlees uit de pan en leg dit in een schaal. Maak de achtergebleven saus af met de jus zakje. Schenk de saus over de vlees in de schaal en garneer met de gehakte peterselie. Lekker met stokbrood.

Materialen

hapjespan, schaal.

Bronvermelding