Menu
Gegratineerde garnalen
Ingrediënten
- 150 gram hollandse garnalen of rivierkreeftjes
- 50 gram tortillachips
- 1 tomaat
- 1 citroen
- 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
- 125 ml creme fraiche
- 75 gram geraspte jonge kaas
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verkruimel de tortillachips.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Boen de citroen schoon en rasp er een halve eetlepel gele schil af.
- Schep in een kom de garnalen met de tomaatblokjes, citroenrasp en basilicum door elkaar.
- Verdeel dit mengsel over de 4 schelpen of ovenvaste potjes.
- Strijk de creme Fraiche erover uit en bestrooi met kaas en tortillachips.
- Schuif de schelpen of potjes in de oven en laat ze in 10 tot 15 minuten warm en goudbruin kleuren.
Materialen
kom, 4 schelpen of ovenvaste potjes, snijplank en mes, oven