Gegratineerde garnalen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-05-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram hollandse garnalen of rivierkreeftjes
  • 50 gram tortillachips
  • 1 tomaat
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt
  • 125 ml creme fraiche
  • 75 gram geraspte jonge kaas

Bereiden

- Verwarm de oven voor op 220 graden. - Verkruimel de tortillachips. - Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. - Boen de citroen schoon en rasp er een halve eetlepel gele schil af. - Schep in een kom de garnalen met de tomaatblokjes, citroenrasp en basilicum door elkaar. - Verdeel dit mengsel over de 4 schelpen of ovenvaste potjes. - Strijk de creme Fraiche erover uit en bestrooi met kaas en tortillachips. - Schuif de schelpen of potjes in de oven en laat ze in 10 tot 15 minuten warm en goudbruin kleuren.

Materialen

kom, 4 schelpen of ovenvaste potjes, snijplank en mes, oven

Bronvermelding