Menu
1 'Gehaktballetjes van de Radja' Echt iedereen vindt het lekker en vraagt om het recept
Ingrediënten
- ook als buffetgerecht of borrelhapje
Bereiden
Ingrediënten voor 4 personen
1 pond rundergehakt
1 ei
paneermeel
1 pakje Franse Uiensoep
1 grote ui
1 dl azijn
2 dl tomatenketchup
1 ons bruine suiker
1 tl sambal of chilipoeder
Voorbereiding
Meng het ei, wat paneermeel en het zakje uiensoep door het gehakt en draai er kleine gehaktballetjes van (+/- 25 stuks)
Bereidingswijze
Bak de balletjes in weinig boter gaar en haal ze uit de pan.
Bak hierna de gesnipperde ui in de rest van de boter.
Voeg de azijn, tomatenketchup, bruine suiker en sambal/chilipoeder toe en laat alles goed warm worden.
Voeg daarna de balletjes er weer aan toe.
Serveertips
Goed warm opdienen lekker met witte rijst.
Het smaakt het beste als je dit recept 1 dag van te voren maakt zodat de smaken goed kunnen intrekken..zo heb je op de dag zelf nog maar weinig bereiding nodig.
Materialen
Het is lekker als hoofdmaaltijd maar ook goed te gebruiken als buffetgerecht of als borrelhapje.