Salade met kikkererwten, spinazie en koriander

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-05-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
  • 200 gram spinazie, gewassen en uitgewrongen
  • 1/2 bos koriander, gesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden (zonder pitjes)
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 bosuitje, in ringetjes (optioneel)
  • olie, azijn, zout, peper

Bereiden

Maak een dressing van de olie, azijn, zout en peper. Roer het gesnipperde pepertje erdoor. Zorg dat de spinazie goed droog is. Je kunt hem bijv. uitwringen. Snij of scheur de spinazie in stukken. Meng de kikkererwten, spinazie en koriander (en evt het bosuitje) door de dressing. Verkruimel de geitenkaas en schep die door de salade. Lekker voor bij een picknick.

Bronvermelding