'Bailey's Cheesecake' Heerlijk en makkelijk nagerecht

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Mix voor Kwarktaart naturel (zonder bodem) - 1 pakje Café Noir Koekjes - 125 gram boter - 500 gram kwark - 250 ml slagroom - 10 eetlepels Bailey¿s Irish Cream Pak een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter. Bedek deze met bakpapier. Bewerk de café noir koekjes met een deegroller totdat er gruis overblijft. Smelt de boter in een pannetje en roer het koekjes gruis erdoorheen. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk het stevig aan. Zet de vorm weg op een koele plek. Bereid de kwarktaartmix volgens aan wijzing op het pak. LET OP: doe er circa 50 ml minder water in dan aangegeven op het pak. Mix het tot een glad mengsel. Voeg hierna de Bailey¿s, kwark en slagroom toe en klop het geheel enkele minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Schenk het mengsel in de springvorm en zet het in de koelkast. Laat het hier minstens twee uur staan. Serveertips: Doe op elk stuk een toefje slagroom en een chocolade decoratie.

Bronvermelding