'7 borrelhapjes voor Lidy 2' Met deze hapjes heb je vast heel veel succes

Anders, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-11-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

1. Spiesjes met mozzarella, rauwe ham en druiven(24 stuks) 1 zakje minimozzarella 24 blauwe druiven zonder pit 4 grote plakken rauwe ham 1 eetlepel witte balsamico-azijn 2 eetlepels olijfolie peper, zout 2 theelepels honing 1 theelepel oregano Mozzarella uitlekken. Marinade maken van azijn, olie, peper, zout, honing en oregano. Mozzarella hierin minstens 4 uur marineren. Plakken rauwe ham in de lengte in drieën snijden. Reepje ham om bolletje mozzarella. Aan cocktailprikker eerst blauwe druif, dan mozzarella, dan weer druif. 2. Spiesjes met mozzarella en gedroogde tomaatjes (24 stuks) 1 zakje mini-mozzarella (piccolino`s) 6 gedroogde tomaten op olie 1 eetlepel witte azijn 2 eetlepels olie van de tomaten peper, zout 2 theelepels honing 1 theelepel oregano Halveer de bolletjes mozzarella. Zet ze een paar uur in een marinade van azijn, olie, peper, zout, honing en oregano. Laat de gedroogde tomaatjes goed uitlekken. Snij elk stukje in vieren. Steek steeds een hal bolletje mozzarella en een stukje gedroogde tomaat aan een prikkertje. (Eventueel; een klein stukje basilicum ertussen is leuk voor de kleur en ook voor de smaak) 3. Griekse spiesjes Blokjes feta kaas Stukje komkommer (zonder zaad) Kerstomaatje Olijf Om en om aan een prikker steken. Lekker fris! 4. Omeletrolletjes met zalmmayonaise (plm. 30 stuks) 5 eieren peper, zout boter om te bakken 1 blikje zalm 4 eetlepels slasaus Klop de eieren met peper en zout los. Bak hiervan 5 dunne omeletjes. Laat de zalm uitlekken en verdeel deze in kleine stukjes. Maak er met de slasaus en wat peper en zout een smeuïge massa van. Besmeer de omeletjes met de zalm en rol ze op. Snij elke omelet in 6 stukjes. Zet vast met een prikker. 5. Omeletrolletjes met pâté (plm. 30 stuks) 5 eieren peper, zout boter om te bakken. 100 gram roompaté wat (koffie)melk Klop de eieren met peper en zout los. Bak hiervan 5 dunne omeletjes. Prak de paté fijn en maak er met de melk een smeuïge massa van. Besmeer de omeletjes met de paté en rol ze op. Snij elke omelet in 6 stukjes. Zet vast met een prikker. 6. Omeletrolletjes met roomkaas en gekookte ham (plm,30 stuks) 5 eieren zout, peper boter om te bakken slablaadjes van gewone sla 10 plakken gekookte ham dun gesneden 200 gram verse roomkaas (mon chou) Eieren loskloppen. Kruiden met peper en zout. Hiervan 5 dunne omeletjes bakken. Omeletjes met roomkaas besmeren. Helemaal beleggen met sla. Hamplakken erover verdelen. Elke omelet om 6 stukjes verdelen. Vastzetten met prikker. 7. Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm (± 30 stuks) 6 eieren 2 eetlepels fijngehakte dille (eventueel diepvries) peper, zout 150 gr verse roomkaas zonder kruiden(bijv. Mon Chou of andere roomkaas) 2 eetlepels melk 200 gram zalmsnippers of plakjes gerookte zalm Eieren loskloppen met peper, zout en fijngehakte dille. Hiervan 6 dunne omeletjes bakken. Roomkaas losroeren met melk. Omeletjes hiermee bestrijken en beleggen met de zalm. Oprollen en in de koelkast laten opstijven. Zijkanten afsnijden en restant in mooie brede schuine stukken snijden. .

Bronvermelding