Hindoestaanse kerrie massala

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-09-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 600 gram sperziebonen
  • 1 chinese kool
  • bouillon
  • massala (hindoestaanse kerrie)
  • knoflook
  • 2 uien
  • sambal

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd ze in parten en kook de aardappelen een minuut of 8. De sperziebonen moeten ook een minuut of 8 gekookt worden. Ondertussen de eieren hard koken. De chinese kool in repen snijden en samen met de gefruite ui en de in stukjes gesneden knoflook in een beetje olie zacht bakken. De sambal (naar smaak) en flink wat kerrie toevoegen. Alle groenten moeten flink geel worden. Dan de aardappelen, sperziebonen, eieren en bouillon toevoegen en zeker een half uur laten pruttelen. Het gerecht moet vochtig blijven zodat er een lekkere saus ontstaat. Naar smaak nog kerrie toevoegen. Alle groenten, aardappelen en eieren moeten goed geel kleuren.

Materialen

grote pan

Bronvermelding