Waterzooi van zeevis

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 14-05-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram bos of waspeen
  • 1 dunne prei
  • 400 gram zalmfilet
  • 200 gram witvisfilet bv.tilapia of schol
  • 3 eidooiers
  • 125 ml slagroom
  • 3/4 liter visbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij of peterselie

Bereiden

Maak de wortletjes schoon en snijd ze in plakjes van een halve centimeter.Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen en de zalm en witvis in grote dobbelstenen.Klop in een kom de eidooiers met een scheutje slagroom los.Breng in een grote pan de visbouillon aan de kook.Kook hierin de wortelplakjes en preiringen ongeveer 3 minuten.Schep de groenten met een schuimspaan uit de pan.Houd de bouillon tegen de kook aan en pocheer de stukken vis in enkele minuten nét niet gaar.Zorg dat de stukken vis heel blijven.Schep ze uit de pan in een schaal.De vis gaart nog iets na.Dek de vis met aluminiumfolie toe, dan blijft hij warm.Giet de room bij de visbouillon.Klop met een garde enkele lepels hete visbouillon door de losgeklopte eidooiers in een kom.Giet dit mengsel bij de visbouillon en blijf met een garde kloppen totdat deze licht bindt.Houd de bouillon tegen de kook aan.Verdeel de stukken vis, wortel en prei over warmgemaakte diepe borden.Schep de hete iets gebonden bouillon erover en strooi de selderij of peterselie erover.

Bronvermelding