Gegratineerde oesters (Voorgerecht Mémoires du Languedoc)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 grote oesters, of 20-24 kleine
  • 1 ei
  • 2 eetl verse peterselie
  • 2 sneetjes oud witbrood, zonder korst, verkruimeld
  • 1 eetl geraspte kaas
  • 300 gr spinazie

Bereiden

Oester open maken. Vocht dat daarbij vrijkomt weg laten lopen. Schilfers van de schelp onder de kraan wegspoelen. Oester terug in de schelp leggen. Vocht wat er dan nog uitkomt laten liggen. Ei hard koken. Verkruimelen en vermengen met broodkruim, peterselie en kaas. Spinazie roerbakken of in een beetje water laten slinken. Gril voorverwarmen Oesterschelpen op bakplaat leggen. In elke schelp beetje spinazie scheppen, oester daarop leggen en oester afdekken met schepje van ei-kaas-kruimelmengsel. Je gebruikt hier niet alle spinazie voor. Oesters ca. 5 minuten onder de gril goudbruin laten worden. De oesters zijn dan steviger en een beetje gaar, maar van binnen nog zacht. Resterende spinazie in het midden van 4 borden scheppen. Oesters daar omheen leggen en meteen serveren.

Bronvermelding