Lamsbout uit de oven (hoofdgerecht Mémoires du Langedoc)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 21-12-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5-2 kg Lamsbout (het beste te kopen bij een
  • 16-20 kleine takjes verse rozemarijn
  • 3-5 tenen knoflook, in kleine repen gesneden
  • 4-6 ansjovisfilet, eveneens in kleine reepjes gesneden
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 dl rode wijn
  • zout en peper

Bereiden

Oven voorverwarmen op 190 gr. In de bovenkant van de lamsbout op een afstand van ca. 2½ cm inkepingen maken. In elke inkeping een takje rozemarijn, reepje knoflook en reepje ansjovis steken. Als het niet gemakkelijk gaat, de inkeping een beetje groter maken. Steek ze zo diep dat ze er beslist niet uitvallen. Leg het vlees in een braadslee. Bestrijk het royaal met olijfolie en strooi er zout en peper over. Giet ook de wijn in de braadslee en zet de bout in de oven. Reken 25 minuten per 500 gr en nog een kleine 25 minuten extra. Tussentijds regelmatig bedruipen met het braadvocht. Eventueel nog wat extra wijn toevoegen.

Materialen

braadslede

Bronvermelding