Clafoutis met ricotta en zomerfruit (Nagerecht Mémoires du Langedoc)

Anders, Nagerecht, 8 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 28-12-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr bloem
  • 250 gr ricotta
  • 400 gr verse bramen, frambozen, aardbeien
  • poedersuiker

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 gr Eieren loskloppen met slagroom en vanillesuiker. Overige ingrediënten (m.u.v. het fruit) erdoor kloppen. Mengsel in taartvorm schenken en fruit erover verdelen. Taart in 45 minuten goudbruin bakken. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

Materialen

lage ovenschaal, doorsnede 26-28 cm, ingevet

Bronvermelding