Crostini's op 2 manieren belegd

Anders, Hapje, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 voorgebakken stokbroden
  • 4 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 8 ansjovisjes
  • 25 gr verse basilicum
  • 30 gr pijnboompitjes
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 1,5 dl olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Rasp 2 tenen knoflook. Vermeng met de olijfolie. Snijd de voorgebakken stokbroden in sneetjes. Bestrijk de sneetjes met de knoflookolie. Bak ze in 10 tot 15 minuten in een oven van 225 graden lichtbruin. Mozzarella en ansjovis (helft) Leg op iedere crostini een plakje tomaat en bestrooi met zout en peper. Leg hierop een blaadje basilicum. Vervolgens een plakje mozzarella en een in de lengte doorgesneden ansjovisje. Bestrooi met zwarte peper. Zet de crostini's 3 tot 5 minuten in een oven van 200 graden tot de mozzarella begint te smelten. Basilicumpesto (andere helft) Stamp met een vijzel de knoflook fijn met de pijnboompitten en de basilicum. Merg er de geraspte kaas door en zonder te stoppen de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Bronvermelding