Cheesecake met sinaasappelcompote

Anders, Nagerecht, 8 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-10-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 125 gr basterdsuiker
  • 3 limoenen
  • 6 blaadjes gelatine
  • 5 dl room
  • 225 gr digestive koekjes
  • 120 gr boter
  • cacaopoeder
  • 150 gr suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 4 sinaasappels
  • 2 el aardappelzetmeel
  • half zakje verse munt

Bereiden

Rasp de limoenen. Pers de limoenen uit. Week de gelatineblaadjes in een kom water. Roer in een kom de mascarpone los met de basterdsuiker en het sap en de rasp van de limoenen. Knijp de gelatineblaadjes uit. Doe wat van het mascarponemengsel in een pannetje op laag vuur en los de gelatineblaadjes hierin op. Als het opgelost is, voeg je dit terug bij de rest van het mascarponemengsel en roer het even om. Laat dit ongeveer 30 min in de koelkast afkoelen, check af en toe even op het begint op te stijven. Klop de slagroom lobbig (dikte van vla) en zet dit ook in de koeling. Als de mascarponesubstantie wat is opgesteven, schep er dan de lobbige slagroom doorheen. Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de digestive koekjes en voeg de gesmolten boter toe. Bekleed een springvorm met bakpapier. Bekleed de bodem met verkruimelde koekjes. Schep de mascarpone/slagroomsubstantie hieroverheen en strijk de bovenkant glad. Zet de cheesecake in de koelkast om verder op te stijven. Snijd de cheesecake in puntjes. Rasp de schil van een sinaasappel en pers hem uit. Schil de rest van de sinaasappels tot op het vruchtvlees en wip er de partjes uit. In een pannetje 150 gr suiker met 1 el water licht carameliseren. Blus af met sinaasappelsap. Roer er de rasp doorheen. Roer in een schaaltje het aardappelzetmeel met 1 el water tot een papje. Roer het mengsel met de vanillestokjes op laag vuur door de sinaalappelsaus totdat de saus gaat binden. Roer de sinaasappelpartjes en de fijngeknipte munt erdoor (laat wat blaadjes over voor de garnering). Laat de compote afkoelen. Strooi wat poedersuiker over de borden. Leg de cheesecakepuntjes op de borden. Leg de compote er in een halve cirkel omheen. Druppel wat compotesap op de rest van het bord. Zeef wat cacaopoeder over de cheesecake en lichtjes op de randen van de borden. Garneer met een muntblaadje.

Materialen

taartvorm

Bronvermelding