Pittige Gehaktballetjes uit de Oven , Handig met Grote Hoeveelheden

Roerbakken, Buffet, 12 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 31-01-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 3 teen knoflook
  • 3 - lente-uitjes
  • 1 - rode peper fijn gesneden
  • 1 eetl geraspte gemberwortel
  • 2 eetl ketjap manis
  • 1 tl sesamolie
  • 1 - ei
  • 1 eetl maizena
  • - - peper zout en chilipoeder paprikapoeder
  • - - boter om te bakken

Bereiden

Gaar de gehaktballen in de oven (handig met grote hoeveelheden). Schep ze na het aanbraden met het vocht in een ovenschaal en laat de balletjes in ongeveer een half uur bij een oventemperatuur van 100° C gaar en goudbruin worden. Doe het gehakt in een kom. Pel de knoflook en pers de tenen boven het gehakt uit. Voeg ook de fijn gesneden rode peper toe Snijd de lente-uitjes in ringetjes en meng met de geraspte gemberwortel , ketjapsaus , sesamolie , ei en maïzena door het gehakt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper , zout chilipeper , paprikapoeder. Draai hiervan hapklare balletjes . Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de balletjes in enkele minuten rondom aan. Doe de balletjes over in een ovenschaal of braadslee en zet ze in de oven ( 180 graden ) , ongeveer 20 à 25 minuten Heerlijk met vers stokbrood en pindasaus om in te dippen

Bronvermelding