Kip tarte tatin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 uien
  • 1 theel gehakte rozemarijn
  • 2 flinke eetl appelstroop
  • 1 eetl roomboter
  • 1 theel kaneel
  • 8 plakken bladerdeeg
  • 6 kleine aardappelen, gewassen
  • 2 eetl gehakte verse bieslook
  • 1/2 dl (zure) room

Bereiden

Warm de oven voor op 180 gr Bak de gesneden uien en de in grove stukken gesneden kip in 4 eetlepels olie aan. Voeg rozemarijn en appelstroop toe. Laat de stroop smelten en voor de helft inkoken. Draai het vuur laag en voeg boter en kaneel toe. Doe het geheel over in de quichevorm. Je kunt het ook in de koekenpan laten zitten als deze ovenbestendig is. Bedek de kip met de plakken bladerdeeg. Druk de randen goed aan, zodat het kip-appelstroopmengsel goed onder het bladerdeeg verborgen blijft. Zet de vorm in de oven en bak gedurende 25 minuten. Wentel de aardappelen door de olijfolie en zet ook in de oven. Haal na 25 minuten de taart uit de oven. Leg er een groot bord overheen en keer de taart, zodat de korst op het bord ligt. Snij de taart in 4 stukken. Snij de aardappelen in grove stukken en meng ze met de (zure) room en bieslook. Serveer direct.

Materialen

quichevorm, ingevet

Bronvermelding