Garnalencocktail

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-12-2004 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram hollandse garnalen
  • calve slasaus
  • 250 ml slagroom
  • sla
  • 1 potje augurken
  • 1 eetlepel sherry
  • kerriepoeder
  • peper
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • tomatenketchup

Bereiden

Doe een ruime hoeveelheid slasaus in een kom. Voeg fijngehakte augurk toe. Daarna wat kerriepoeder, peper, nootmuskaat, paprikapoeder (niet te veel) en wat tomatenketchup. Roer de slagroom erbij tot de juiste dikte. Daarna 1 eetlepel sherry. Dan wordt het proeven geblazen! Want dit recept komt uit de losse pols, desgewenst meer van de kruiden toevoegen. Leg de slablaadjes in een cocktail glas. Verdeel de garnalen over de glazen en schenk de saus erover. Garneer met b.v. een partje mandarijn ( uit blik) of peterselie.

Bronvermelding