Menu
'Sinterklaas cupcakes' Een speculaas cakeje met een kaneelcrème en met Sinterklaas-versiersels van chocolade en marsepein
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
125 gram zachte boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 2 eieren, 125 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd), 2 theelepels koek- en speculaaskruiden, 125 gram roomboter, 2 eetlepels melk, 250 gram poedersuiker (gezeefd), ½ theelepel kaneel
Hulpmiddelen: 12 papieren cakevormpjes, Muffin bakvorm, Taartrooster, Spuitzak
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven) of 200°C (elektrische of gasoven).
Bereiding:
- Doe de basterdsuiker en de zachte boter in een kom en mix dit tot een luchtige massa.
- Klop met de mixer één voor één de eieren erdoor.
- Voeg geleidelijk het zelfrijzend bakmeel en als laatste de koek- en speculaaskruiden toe.
- Zet de papieren vormpjes in de bakvorm en vul ze met het beslag. Zorg ervoor dat je de vormpjes maximaal voor 3/4 deel vult met beslag.
- Bak de cupcakes 16-18 minuten in het midden van de oven. De cakejes zijn gaar als een satéprikker er droog uitkomt. ¿ Laat ze op een taartrooster afkoelen.
- Ondertussen maak je de botercrème.
- Mix de roomboter (op kamertemperatuur) 5 minuten totdat de boter lobbig is. De boter mag niet meer geel zien, maar wordt door het mixen bijna wit.
- Daarna voeg je de helft van de poedersuiker toe en daarna voorzichtig de melk. Vervolgens de rest van de poedersuiker en de kaneel toevoegen.
- Mix nog 5 minuten. De crème moet luchtig en smeerbaar zijn.
- Schep vervolgens de botercrème in een spuitzak en spuit toefjes crème op de cupcakes.
- Versier naar wens met Sinterklaas-decoraties die je in de winkel koopt of zelf maakt.