'Sinterklaas cupcakes' Een speculaas cakeje met een kaneelcrème en met Sinterklaas-versiersels van chocolade en marsepein

Gebak, Hapje, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-11-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

125 gram zachte boter, 125 gram bruine basterdsuiker, 2 eieren, 125 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd), 2 theelepels koek- en speculaaskruiden, 125 gram roomboter, 2 eetlepels melk, 250 gram poedersuiker (gezeefd), ½ theelepel kaneel Hulpmiddelen: 12 papieren cakevormpjes, Muffin bakvorm, Taartrooster, Spuitzak Voorbereiding: - Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven) of 200°C (elektrische of gasoven). Bereiding: - Doe de basterdsuiker en de zachte boter in een kom en mix dit tot een luchtige massa. - Klop met de mixer één voor één de eieren erdoor. - Voeg geleidelijk het zelfrijzend bakmeel en als laatste de koek- en speculaaskruiden toe. - Zet de papieren vormpjes in de bakvorm en vul ze met het beslag. Zorg ervoor dat je de vormpjes maximaal voor 3/4 deel vult met beslag. - Bak de cupcakes 16-18 minuten in het midden van de oven. De cakejes zijn gaar als een satéprikker er droog uitkomt. ¿ Laat ze op een taartrooster afkoelen. - Ondertussen maak je de botercrème. - Mix de roomboter (op kamertemperatuur) 5 minuten totdat de boter lobbig is. De boter mag niet meer geel zien, maar wordt door het mixen bijna wit. - Daarna voeg je de helft van de poedersuiker toe en daarna voorzichtig de melk. Vervolgens de rest van de poedersuiker en de kaneel toevoegen. - Mix nog 5 minuten. De crème moet luchtig en smeerbaar zijn. - Schep vervolgens de botercrème in een spuitzak en spuit toefjes crème op de cupcakes. - Versier naar wens met Sinterklaas-decoraties die je in de winkel koopt of zelf maakt.

Bronvermelding