'Duiveltjesvlees zoals mijn moeder hem altijd maakt' mmmm je likt je vingers er bij af

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 88 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

500 gr varkensvlees of kipfilet 2 uien (niet te grote) 1 klein bakje champignons half zakje nassikruiden 6 eetlepels rode wijn azijn 6 eetlepels tomatenketchup 6 eetlepels ketjap manis 1 flinke theelepel sambal brandal 1 flinke theelepel sambal oelek 1 flinke theelepel sambal trassi 1 flinke eetlepel pindakaas 2 eetlepels zonnebloemolie Bereiden Maak de marinade van de rode wijn azijn, tomatenketchup, ketjap manis, half zakje nassikruiden en de sambal. Voor wat betreft de sambal: ik heb zelf vaak veel verschillende sambals in huis, hiermee kun je variëren. Zelf gebruik ik altijd meer sambal dan de drie theelepels, maar dat ligt er aan hoe pittig je hem wilt. Versnipper de ui en voeg de ui toe aan de marinade. Snij het vlees in kleine blokjes en voeg dit aan de marinade toe. Voor het varkensvlees kunt u hamlapjes, varkenslapjes of poulet gebruiken. Mocht u niet van varkensvlees houden dan kunt u hiervoor ook prima kip of kalkoen gebruiken. Laat het vlees circa een half uur tot een uur intrekken. Hoe langer hoe beter! Verhit 2 eetlepels olie in een wok of een braadpan. Haal het vlees uit de marinade (ik doe dit altijd gewoon met de hand zodat er niet zo veel marinade aan vast blijft plakken) en schroei het vlees vervolgens op hoog vuur dicht. Wanneer het vlees is dicht geschroeid, draait u het vuur laag en laat het zachtjes sudderen. De tijd is afhankelijk van het vlees dat u gebruikt (kijk hiervoor even op de verpakking). Snijdt ondertussen de champignons in plakjes. Wanneer het vlees bijna gaar is voegt u hier de champignons aan toe. Wanneer ook de champignons gaar zijn voegt u een flinke eetlepel pindakaas aan het geheel toe en roer goed door. Duiveltjesvlees is erg lekker bij rijst, maar pas ook perfect bij patat.

Bronvermelding