SALADE: Amerikaanse coleslaw

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 24-10-2011 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 gram witte kool, fijngesneden
  • handje gewelde rozijnen
  • 100 gram worteltjes, in dunne reepjes
  • 1 sjalotje of ui , gesnipperd
  • DRESSING
  • 60 ml melk
  • 60 ml karnemelk
  • 125 gram mayonaise
  • 1½ eetlepel azijn
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 50 gram suiker (of meer naar smaak
  • ½ theelepel zout/ snuf peper

Bereiden

Coleslaw (koolsalade) 450 gram witte kool, fijngesneden handje gewelde rozijnen 100 gram worteltjes, in dunne reepjes 1 sjalotje of ui , gesnipperd Dressing: 60 ml melk 60 ml karnemelk 125 gram mayonaise 1½ eetlepel azijn 1½ eetlepel citroensap 50 gram suiker (of meer naar smaak) ½ theelepel zout snuf peper Doe de witte kool, wortel en sjalot in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng door het koolmengsel. Zet afgedekt een paar uur in de koelkast. De dag ervoor maken is nog lekkerder. Blijft een aantal dagen goed in de koelkast. Je kunt de kool van te voren wellen in heet water om wat zachter te maken

Bronvermelding