Menu
SALADE: Amerikaanse coleslaw
Ingrediënten
- 450 gram witte kool, fijngesneden
- handje gewelde rozijnen
- 100 gram worteltjes, in dunne reepjes
- 1 sjalotje of ui , gesnipperd
- DRESSING
- 60 ml melk
- 60 ml karnemelk
- 125 gram mayonaise
- 1½ eetlepel azijn
- 1½ eetlepel citroensap
- 50 gram suiker (of meer naar smaak
- ½ theelepel zout/ snuf peper
Bereiden
Coleslaw (koolsalade)
450 gram witte kool, fijngesneden
handje gewelde rozijnen
100 gram worteltjes, in dunne reepjes
1 sjalotje of ui , gesnipperd
Dressing:
60 ml melk
60 ml karnemelk
125 gram mayonaise
1½ eetlepel azijn
1½ eetlepel citroensap
50 gram suiker (of meer naar smaak)
½ theelepel zout
snuf peper
Doe de witte kool, wortel en sjalot in een kom. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng door het koolmengsel. Zet afgedekt een paar uur in de koelkast. De dag ervoor maken is nog lekkerder. Blijft een aantal dagen goed in de koelkast.
Je kunt de kool van te voren wellen in heet water om wat zachter te maken