Spanakopita (spinazietaart)

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram verse spinazie (wilde)
  • 150 gram fetakaas
  • 1 pakje verse dille
  • 3 stuks eieren
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • 1 stuks ui
  • 1 teentje knoflook (optioneel)

Bereiden

Verwarm de oven voor zoals staat aangegeven op de verpakking van het bladerdeeg. Haal het benodigde bladerdeeg uit de verpakking om ze op kamer tempratuur te laten komen. Was indien nodig de spinazie. Snijd de ui in kleine stukjes. Eieren loskloppen en voorzien van peper en zout. Dille wassen en stukje knippen/snijden. Doe een eetlepel olijfolie in de opgewarmde pan/wok. Fruit de uitjes en de uitgeperste knoflook ligt aan en haal uit de pan. Wok daarna de spinazie tot deze geslonken is. Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes. Vet het bakblik in en bekleed de bodem en zijkanten deze met bladerdeeg, bewaar het overige bladerdeeg voor de bovenkant. Zodra de spinazie helemaal geslonken is het overtollige vocht weg gooien en de ui en knoflook toevoegen samen met de feta. Evt. nog peper en zout toevoegen. Meng dit en stop dit in het bakblik verdeel daarna het ei over de spinazie, houd een beetje ei over voor de bovenkant. Maak de bovenkant dicht met het overgebleven bladerdeeg. Kwast de bovenkant in met ei en strooi hierover de sesamzaadjes. +/- 25 minuten bakken tempratuur en duur afhankelijk van je oven. Zie ook verpakking van het bladerdeeg. Heerlijk met wat tzatziki.

Bronvermelding