Chili con carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 17-10-2005 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 3 uien
  • 500 gram gehakt (half om)
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 a 2 eetlepels chilipoeder
  • 2 theelepels droge mosterd poeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kruidnagelpoeder
  • 2 laulierbladeren
  • 1/4 kopje koud water
  • 2 blikken kidney bonen op sap

Bereiden

Bak het gehakt rul totdat het bruin wordt. Voeg daarna de uien toe en bak deze even mee. Nadat de uien glazig zijn geworden de tomatenpuree toevoegen. In een schaal alle kruiden mengen met het water en de gepelde tomaten uit blik. Voeg het mengsel bij het vlees/ uien mengsel en laat het ongeveer 2 a 2,5 uur stoven. Ongeveer een half uur voor het opdienen de blikken kidney bonen toevoegen en deze dus de resterend tijd mee laten stoven.

Bronvermelding