Pompoenrisotto met cantharellen

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-10-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 handje parmezaanse kaas
  • 1/2 flespompoen
  • 200 gram cantharellen
  • 200 gram arboriorijst
  • 1 grote sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 handje verse tijm
  • 500 ml groentenbouillon
  • 1 scheut witte wijn
  • 1 handje walnoten
  • 1 el creme fraiche

Bereiden

In brede pan in olijfolie ui en knoflook fruiten. Rijst toevoegen en ombakken tot deze glazig is. Flinke scheut witte wijn toevoegen. Als de wijn verdampt is de bouillon lepel voor lepel toevoegen totdat alle bouillon opgenomen is, duurt ca. 20/30 minuten. Regelmatig omroeren. In andere pan in olijfolie pompoen (in kleine blokjes) roerbakken. Als de pompoen bijna gaar is de cantharellen en tijm toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Als de risotto bijna gaar is het pompen/cantharellen mengsel toevoegen. Nog even doorwarmen. Creme fraiche en parmezaanse kaas toevoegen en vuur uit. Nog een minuut laten staan met de deksel op de pan. Opdienen met een scheutje olijfolie en evt. wat extra parmezaanse kaas.

Bronvermelding