Pastasalade met rucola en zongedroogde tomaatjes

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 24-12-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram vlinderpasta
  • 200 gram rauwe ham (plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette in reepjes
  • 7 stuks pomodori secchi
  • 100 gram geraspte pastakaas
  • 1 zak rucola
  • peper
  • zout

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Bak de plakjes ham in de hete olie knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de courgettereepjes 5 min. in het bakvet. Breek de plakjes ham in stukjes. Giet de pasta af en schep er de courgette, de tomaatjes en de helft van de kaas door. Schep er de rucola, de ham en peper door. Serveer de rest van de kaas er apart bij. Lekker met een tomatensalade met oregano.

Bronvermelding