Chocoladetaart met aardbeien

Gebak, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram Côte d'Or Dessert chocolade
  • 180 gram boter
  • 180 gram suiker
  • 1 soeplepel bloem
  • 4 stuks eieren
  • 500 gram aardbeien

Bereiden

Laat de chocolade au bain-marie, op een zacht vuurtje smelten. Meng de chocolade met de in kleine blokjes gesneden boter. Scheid het eiwit van de eierdooiers. Klop de dooiers op met de helft van de suiker. Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe. Meng het eigeel met de chocolade en voeg er vervolgens het stijf geklopte eiwit aan toe. Giet dit mengsel in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm. Bak de taart 50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat een tiental minuten afkoelen en haal de taart voorzichtig uit de vorm. Plaats net voor het serveren halve aardbeien op de bovenkant.

Bronvermelding