Een heerlijk paellarecept

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 17-05-2006 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 draadjes saffraan
  • 3 el. olijfolie
  • 350 gram kipfilet in blokjes
  • 150 gram chorizoworst
  • 350 gram risottorijst
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 750 ml. kip-of visbouillon
  • 100 gram surimi
  • 450 gram zeevruchten
  • 2 el. peterselie
  • peper en zout

Bereiden

Week de saffraan blaadjes in een beetje water.Verhit 1 el. olijfolie in een grote koekepan. Bak de kipblokjes en de chorizo in 5 min. rondom dicht en bruin en schep ze uit de pan. Bak de ui glazig en pers de knoflook er boven uit.Voeg 2 el. olie en de rijst toe en laat het al omscheppend 2 min.bakken.Voeg de saffraan met het weekwater en de paprika's toe en bak het geheel al roerend 3 min. door.Voeg dan de bouillon toe.Laat het aan de kook komen,dek de pan af met een deksel en laat 10 min. zachtjes doorkoken tot de bouillon nagenoeg is opgenomen . Halveer de tomaatjes en bak ze in een beetje olie even aan in een andere pan.Voeg ze met de in stukjes gesneden surimi en de zeevruchten aan de rijst toe en bak 5-8 min. goed door tot alles goed heet is.Strooi de peterselie er over en dien de paella zo heet mogelijk op. Serveer er Sangria of witte wijn bij.

Bronvermelding