Menu
'Aardappelgoulash', plattelandskeuken, van Inmerc
Ingrediënten
- vlees, chorizo, aardappelen en .....
Bereiden
Recept uit de plattelandskeuken
600 g aardappelen (vastkokend)
250 g sperziebonen
2 rode paprika's
2 uien
150 g chorizo (stukje)
300 g varkenslapjes
2 eetl olijfolie
1 eetl milde paprikapoeder
1 blikje tomatenblokjes (400 g)
1/2 eetl verse tijm
2 1/2 dl vleesbouillon
zout en (vers gemalen) peper
2 eetl fijngesneden peterselie
125 ml zure room
-
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken. Haal de sperziebonen af en halveer ze. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Schep ze op een bord.
-
Bak het vlees in het bakvet rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles 3 minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in 30 minuten zachtjes gaar.
-
Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog
2 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de goulash in diepe borden en strooi de de peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room.